Τέσσερις οι εταιρείες στα κατεχόμενα με πιστοποιητικό για χαλλούμι ΠΟΠ

Τέσσερις οι εταιρείες στα κατεχόμενα με πιστοποιητικό για χαλλούμι ΠΟΠ

Τέταρτη εταιρεία, μέλος της «ένωσης παραγωγών γάλακτος», η Meriç Süt, πέρασε την πιστοποίηση του οργανισμού Bureau Veritas για παραγωγή χαλλουμιού ως προϊόντος «προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης» (ΠΟΠ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο εκπρόσωπος της «ένωσης παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων» στο τουρκοκυπριακό «ίδρυμα γαλακτοβιομηχανίας» («SÜTEK»), Μαχμούτ Ερντέν.

Προσθέτει ότι πλέον υπάρχουν τέσσερις πιστοποιημένες εταιρείες στα κατεχόμενα, οι Arden, Garanti, Gülgün και Meriç και υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 10 εταιρείες διαθέτουν τις τεχνικές προϋποθέσεις και τον εξοπλισμό για να λάβουν αυτό το πιστοποιητικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λευκωσία: Έχασε τη ζωή του το 4χρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι

Τραγωδία στη Λευκωσία: Έχασε τη ζωή του το 4χρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/9) στην Έγκωμη, όπου ένα τετράχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας.