ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκερμαν στους New York Times για τις απολαβές από Τρ. Κύπρου: «68.000 ευρώ είναι ελεημοσύνη για μένα...»

Άκερμαν στους New York Times για τις απολαβές από Τρ. Κύπρου: «68.000 ευρώ είναι ελεημοσύνη για μένα...»

Ως έναν τραπεζίτη κύρους, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου για λόγους. πρόκλησης, παρουσιάζουν τον Τζόζεφ Άκερμαν, οι New York Times.

Σε άρθρο που υπογράφει ο ανταποκριτής του εντύπου, Τζακ Έβινγκ και φιλοξενείται από την Τρίτη (27/10) στην ηλεκτρονική έκδοση των NY Times, προβάλλεται αρκετές φορές η θέση πως ο Ελβετός Τραπεζίτης, δεν ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου για να κερδίσει οικονομικά ή άλλως πως, αλλά επειδή θέλει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που γι΄ αυτόν είναι να ορθοποδήσει η μεγάλη Τράπεζα του νησιού.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως είναι δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα γιατί «ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες του κόσμου, συμφώνησε να είναι ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται: «Στο γραφείο του στα κεντρικά της τράπεζας στη Λευκωσία -που είναι άνετο αλλά ούτε κατά διάνοια όσο μεγάλο ήταν το γραφείο του στην Deutsche Bank - ο κ. Άκερμαν είπε: 'Αν μπορούσα να κάνω κάτι για να προσφέρω στον κόσμο ή στην κοινωνία, θα ήθελα να κάνω ακριβώς αυτό'».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Άκερμαν καλούμενος να σχολιάσει τις ετήσιές του απολαβές που ανέρχονται στις 68.000 ευρώ, είπε: «Δεν χρειάζομαι ελεημοσύνη, έκανα αρκετά χρήματα στη ζωή μου».

Ο δημοσιογράφος Τζακ Έβινγκ εκφράζει την άποψη ότι πιθανόν ο 67χρονος τραπεζίτης να επιθυμεί να αφήσει τη δική του «κληρονομιά» στον χώρο, προσπάθεια που πήγε πίσω το 2012 όταν υφιστάμενός του αυτοκτόνησε, αφήνοντας σημείωμα που κατηγορούσε τον Άκερμαν ότι του έβαζε μεγάλη πίεση.

Πάντως, ο ίδιος ο Άκερμαν δηλώνει ότι θα πάρει 2-3 χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει η Τράπεζα Κύπρου. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόκκινα δάνεια θα αντιμετωπιστούν με μαζικές εκποιήσεις. Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του μεγαλομέτοχου Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος μιλώντας στους New York Times είπε ότι «αν γίνουν μαζικές εκποιήσεις, αυτό θα σήμαινε ότι τεράστιος αριθμός σπιτιών θα υπήρχε αυτόματα διαθέσιμος  στην αγορά κι αυτό δεν εξυπηρετεί τους στόχους μας».

Φάνης Μακρίδης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top