Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση ΠτΔ-Τατάρ για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση ΠτΔ-Τατάρ για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:45 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατία Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ για το θέμα της διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Πρώτος έφτασε στον χώρο ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ συνοδευόμενος από τον «ειδικό εκπρόσωπό» του, Γκιουνές Ονάρ. Ακολούθως αφίχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Μενέλαο Μενελάου.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση, αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια όσων είχαν συμφωνηθεί κατά το άτυπο δείπνο της 15ης Οκτωβρίου 2024 που παραχώρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη στον Πρόεδρο και τον Τ/κ ηγέτη.

Η ε/κ πλευρά έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό στις συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο πλευρών με τον κ. Στιούαρτ τις προτάσεις για διάνοιξη διόδων στο Πυρόι και τα Κόκκινα. Η τ/κ πλευρά προτείνει διάνοιξη κανονικού οδοφράγματος στη Μια Μηλιά.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι η ε/κ πλευρά μεταβαίνει στη συνάντηση με πλήρη βούληση και εποικοδομητική στάση για να επιτευχθεί πρόοδος στη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι είχε προηγηθεί η απαραίτητη προεργασία, με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις και εξέφρασε την ελπίδα αυτές να συζητηθούν με ειλικρινή και θετική διάθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE