Μογκερίνι: Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση από το προσφυγικό

Μογκερίνι: Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση από το προσφυγικό

Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση αν δεν ανταποκριθεί συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία στην προσφυγική κρίση, προειδοποιεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μιλώντας στην ιταλική Il Sole 24 Ore, η Μογκερίνι υπογράμμισε πως αν οι Ευρωπαίοι περιοριστούν σε εθνικές απαντήσεις απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, «η κρίση θα επιδεινωθεί, με αλυσιδωτές αντιδράσεις της κοινής γνώμης (κάθε χώρας) και των εθνικών κυβερνήσεων».

«Αν δεν αποκτήσουμε εργαλεία στο ύψος των περιστάσεων, υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης» είπε χαρακτηριστικά.

Η Αυστρία ανακοίνωσε μέτρα για την προστασία των συνόρων της με την Σλοβενία, στα οποία μπορεί να περιληφθεί η κατασκευή ενός φράκτη ασφαλείας, ο πρώτος στη ζώνη Σένγκεν, για να ελεγχθεί η εισροή προσφύγων η οποία προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν συμφώνησε ωστόσο ότι «δεν έχουν θέση στην Ευρώπη οι φράκτες» αλλά δεν διευκρίνισε εκ νέου σχετικά με τις προθέσεις της Βιέννης.

  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Μετακίνηση βαριών βομβαρδιστικών προς το Γκουάμ, αποτροπή ιρανική τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο, νέο κύμα επιθέσεων οι κύριες εξελίξεις της ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE