Πέθανε ο καθηγητής Μιχάλης Παπαδόπουλος - Θλίψη στο Frederick

Πέθανε ο καθηγητής Μιχάλης Παπαδόπουλος - Θλίψη στο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick με ανακοίνωσή του εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του πρώτου του Πρύτανη, Καθηγητή Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 89 ετών.

Οπως αναφέρει, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος διαδραμάτισε κύριο και καταλυτικό ρόλο στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Frederick, ως μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του, αλλά και στη θεμελίωση των ακαδημαϊκών δομών του Πανεπιστημίου, ως ο πρώτος εκλεγμένος Πρύτανής του.

Προσθέτει ότι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ήταν ομότιμος καθηγητής από το 2003. Διετέλεσε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2004-2006) και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick (2006-2008). Το Πανεπιστήμιο Frederick τίμησε το 2022 τον Μιχάλη Παπαδόπουλο με το ειδικό βραβείο «Μιχάλη Φρειδερίκου» για την προσφορά του στην ίδρυση και ακαδημαϊκή θεμελίωση του Πανεπιστημίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE