Πού οφείλεται η διαρροή στο Φράγμα Μαυροκόλυμπου: Σε μη προσβάσιμο σημείο - «Εξαιρετικά δύσκολη η αποκατάσταση της»

Πού οφείλεται η διαρροή στο Φράγμα Μαυροκόλυμπου: Σε μη προσβάσιμο σημείο - «Εξαιρετικά δύσκολη η αποκατάσταση της»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήματο Αναπτύξεως Υδάτων σχετικά με τις εξελίξεις στον φράγμα Μαυροκόλυμπου.

Το Φράγμα Μαυροκόλυμπου επισκέφθηκαν σήμερα ειδικοί εμπειρογνώμονες και εξετάστηκε τόσο η αιτία της διαρροής όσο και ασφάλεια του ίδιου του φράγματος.

Χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός για τη διερεύνηση της βλάβης εσωτερικά, με τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι η διαρροή οφείλεται σε αστοχία του αγωγού εξαερισμού της σήραγγας εκκένωσης του φράγματος.

Η αστοχία βρίσκεται σε σημείο, το οποίο δεν είναι προσβάσιμο ενόσω το φράγμα βρίσκεται σε λειτουργία και κατά συνέπεια η αποκατάσταση της είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Συνεργεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) καταβάλλουν ύστατη προσπάθεια, ώστε να τερματιστεί η διαρροή και να αποφευχθεί η πλήρης εκκένωση του φράγματος.

Σημειώνεται ότι η παροχή νερού στις φυτείες πραγματοποιείται κανονικά στη βάση του σεναρίου παραχώρησης.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και αποφεύγει τις επισκέψεις στον χώρο του φράγματος, καθώς αυτό δυσχεραίνει τις εργασίες αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE