ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις σε νομοκομεία

Συρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις σε νομοκομεία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλουν ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν γίνει επιθέσεις σε 12 νοσοκομεία της Συρίας, σε περιοχές που διενεργούν επιχειρήσεις περισσότερο οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες παρά οι τζιχαντιστές. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι, ασθενείς και προσωπικό, έχασαν τη ζωή τους και 72 ακόμη έχουν τραυματιστεί από τις αεροπορικές αυτές επιθέσεις.

Η οργάνωση δε διευκρινίζει ποιος είναι ο υπαίτιος για αυτές τις επιθέσεις ωστόσο υπογραμμίζει ότι ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν και ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επέμβαση. Επιπλέον, τα μισά από τα πληγέντα κέντρα περιθαλψης λειτουργούν με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια πολέμου, εξακολουθεί να με αφήνει άναυδο ο βαθμός στον οποίο οι διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση μπορούν να καταπατούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο», δήλωσε ο Σιλβέν Γκρουλξ, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top