«Πονοκέφαλος» η διαρροή στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου: «Δεν υπάρχει εφικτή λύση» - Το plan Β

«Πονοκέφαλος» η διαρροή στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου: «Δεν υπάρχει εφικτή λύση» - Το plan Β

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει επεξεργαστεί εναλλακτικούς τρόπους για διόρθωση της ζημιάς στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει εφικτή λύση λόγω των χαρακτηριστικών και του κατασκευαστικού του συγκεκριμένου αγωγού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου. Θα αναμένουν το πλήρες άδειασμα του φράγματος προτού επέμβουν για να λύσουν το πρόβλημα, πρόσθεσε.

Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως μετά από ενημέρωση που είχε από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σχετικά με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας για επίλυση του προβλήματος που διαπιστώθηκε με την διαρροή νερού στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου, έχει εντοπιστεί η αιτία της διαρροής που αφορά την φθορά και την αστοχία στον σωλήνα εξαερισμού της σωλήνας εκκένωσης του φράγματος.

Πρόσθεσε πως χτες, εξετάστηκαν διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι και μέθοδοι επέμβασης για επίλυση του προβλήματος για επιδιόρθωση του σωλήνα, ωστόσο, όπως είπε, «φαίνεται να μην υπάρχει εφικτή λύση για τον λόγο ότι τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επέμβαση».

Επεσήμανε ωστόσο πως ανεξάρτητα με αυτά, θα συνεχιστεί και σήμερα η προσπάθεια για να διαφανεί εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί το θέμα, και εάν όχι τότε τις επόμενες ημέρες με το πλήρες άδειασμα του φράγματος θα είναι έτοιμοι να επέμβουν για να λύσουν το πρόβλημα, προσβλέποντας σε βροχόπτωση στους επόμενους μήνες για συμπλήρωση του νερού στο φράγμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σφαίρες στο κεφάλι του Δημοσθένους – Τι κατέδειξε η νεκροτομή - Καπέλο και κάλυκες «κλειδιά» για τους δράστες

Σφαίρες στο κεφάλι του Δημοσθένους – Τι κατέδειξε η νεκροτομή - Καπέλο και κάλυκες «κλειδιά» για τους δράστες

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα από τη νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί της Παρασκευής στη Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE