Σκουπιδότοπος το φράγμα της Άχνας: Οι καταγγελίες πολιτών και η επιστολή Οικολόγων - Εικόνες ντροπής

Σκουπιδότοπος το φράγμα της Άχνας: Οι καταγγελίες πολιτών και η επιστολή Οικολόγων - Εικόνες ντροπής

Με επιστολή στο Τμήμα Περιβάλλοντος απευθύνθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά από εικόνες ντροπής που αντίκρυσαν στο φράγμα της Άχνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, υπάρχουν πολλές καταγγελίες πολιτών ότι το φράγμα της Άχνας μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο.

Αυτουσια η ανακοίνωση

Με μεγάλη μας λύπη, λάβαμε καταγγελίες για την ύπαρξη εκτεταμένης ρύπανσης στο φράγμα της Άχνας. Η κατάσταση περιλαμβάνει τη απόριψη απορριμμάτων, όπως ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά απόβλητα και άλλα, τα οποία πλήττουν σοβαρά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Η επιστολή που αποστάλθηκε από τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμμοχώστου, κ. Μιχάλη Παράσχο, προς τον Λειτουργό Α’ του Τμήματος Περιβάλλοντος, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό και βίντεο, υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης. Το Τμήμα Περιβάλλοντος καλείται να:

1. Καταγράψει την κατάσταση και να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της ρύπανσης.

2. Ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση της καθαριότητας και την απομάκρυνση των απορριμμάτων.

3. Εξασφαλίσει ότι θα ληφθούν μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.


Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων, και είναι απαραίτητο οι αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα για την αποκατάσταση της περιοχής και την πρόληψη περαιτέρω υποβάθμισης.


Πέρσι, τέτοια εποχή, γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής, όταν χιλιάδες τόνοι από κτηνοτροφικά λύματα χύθηκαν στον φράχτη. Είχαμε ξανά και πέρσι υπογραμμίσει την ανάγκη για προστασία του μοναδικού αυτού υγροβιότοπου. Δυστυχώς νιώθουμε ότι είμαστε φωνή βοώντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE