Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Αρχίζουν σήμερα, συναντήσεις του Εφόρου Φορολογίας με εκπροσώπους ποδοσφαιρικών σωματείων και εταιριών, με στόχο τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών τους, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες συναντήσεις θα γίνουν με εκπροσώπους του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ, του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, που έχουν φορολογικές οφειλές 25,6 εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες 2.5 εκατομμύρια δημιουργήθηκαν μετά το νέο σχέδιο αποπληρωμής χρεών, που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2023.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εφορος Φορολογίας ζητά από τα 4 να αποπληρώσουν αμέσως τουλάχιστον το 50% του ποσού των καθυστερημένων δόσεων τους, ώστε να επανενταχθούν στο πρόγραμμα εξόφλησης χρεών.

Η επανένταξη στο πρόγραμμα θεωρείται όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των ποδοσφαιρικών σωματείων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Εκπρόσωποι των σωματείων έχουν καταστήσει σαφές ότι αν, κατά τις συναντήσεις, δεν επιτευχθεί συμβιβασμός θα ζητήσουν παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για διευθέτηση του ζητήματος.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.