Εντός δυο ημερών το άδειασμα φράγματος Μαυροκόλυμπου - «Δεν υπάρχει άμεσα εφικτή λύση»

Εντός δυο ημερών το άδειασμα φράγματος Μαυροκόλυμπου - «Δεν υπάρχει άμεσα εφικτή λύση»

Εντός των επόμενων δυο ημερών αναμένεται να αδειάσει εντελώς το φράγμα του Μαυροκόλυμπου και να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάσταστης της βλάβης που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέα Γρηγορίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Γρηγορίου, αν και εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι επιδιόρθωσης της βλάβης, δεν υπάρχει άμεσα εφικτή λύση λόγω των κατασκευαστικών χαρακτηριστικών του σωλήνα.

Η τελευταία προσπάθεια που  καταβλήθηκε για την επιδιόρθωση της βλάβης στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου απέτυχε χτες Τρίτη, όπως είπε. Επεσήμανε πως μετά την αποτυχία και αυτής της προσπάθειας θα αναμένουν να αδειάσει το φράγμα του Μαυροκόλυμπου και ετοιμάζεται συνεργείο για να αποκαταστήσει την βλάβη. Αυτό  είπε ο κ. Γρηγορίου αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων δυο ημερών.

Καταβλήθηκαν όλες οι προσπάθειες από τους μηχανικούς και τους τεχνικούς του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων για να περιοριστεί και να τερματιστεί η διαρροή ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, επεσήμανε ο κ. Γρηγορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ για το φράγμα του Μαυροκόλυμπου και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κλήθηκαν ειδικοί μηχανικοί που έχουν ειδικότητα στα φράγματα για να συμβουλέψουν το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων πώς θα χειριστεί το ζήτημα. 

Τα 1.300.000 κυβικά μέτρα νερού που αναμένεται να χαθούν από το φράγμα είναι μια τεράστια ποσότητα νερού που καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών της Πέγειας, και της Κισσόνεργας για σκοπούς άρδευσης .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE