ΑΚΕΛ για ισοβίτη: «Γελοιοποιείται διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα αλλά το αυτί του Υπουργού δεν ιδρώνει»

ΑΚΕΛ για ισοβίτη: «Γελοιοποιείται διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα αλλά το αυτί του Υπουργού δεν ιδρώνει»

Συνεχίζει το ΑΚΕΛ την πίεση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Χαρτσιώτη για το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με ισοβίτη να κάνει podcast από το κελί των Φυλακών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Επαναστατικές αλλαγές στις Φυλακές, σε όλα τα επίπεδα» εξήγγελλε πριν μερικές εβδομάδες το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Αντ’ αυτών όμως, βλέπουμε νέα ρεζιλέματα και κωμικοτραγικές καταστάσεις σε βάρος της ασφάλειας του τόπου, με πρόσφατο κρούσμα το podcast του ισοβίτη από το κελί των Φυλακών που γελοιοποίησε διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Το ότι η κοινωνία δεν εκπλήσσεται πλέον με τίποτα από όσα συμβαίνουν στις Φυλακές και στην Αστυνομία έχει προφανή εξήγηση. Το ότι όμως ο αρμόδιος Υπουργός δεν συγκινείται και δεν ιδρώνει το αυτί του, μία εξήγηση έχει και αυτή είναι η ανευθυνότητα.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κατάσταση με το σωφρονιστικό σύστημα, με την επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας και τη διαφθορά μελών του σώματος υπονομεύει μέρα με τη μέρα περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση πρέπει να συναισθανθεί την κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE