Κέντρα εστίασης: Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον «Βαλεντίνο» - Τα ειδικά μενού, οι τιμές και το πρόβλημα που πρωταγωνιστεί

Κέντρα εστίασης: Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον «Βαλεντίνο» - Τα ειδικά μενού, οι τιμές και το πρόβλημα που πρωταγωνιστεί

Ξεκίνησαν σιγά σιγά οι κρατήσεις σε εστιατόρια και κέντρα αναψυχής για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ThemaOnline o Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.

Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να οργανώσουν μία βραδιά με το ταίρι τους για να περάσουν λίγο χρόνο μαζί.

Στις δηλώσεις του ο κύριος Λεβέντης, σημείωσε πώς «το γεγονός ότι φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή, δεν είναι και πολύ καλό για τους χώρους γιατί έτσι κι αλλιώς η μέρα αυτή είναι αποδοτική για τα κέντρα αναψυχής. Θα προτιμούσαμε να ήταν μία καθημερινή μέρα»

Τιμές και ειδικά μενού

«Οι χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά και ο κόσμος ξεκίνησε ήδη να κάνει κρατήσεις, υπάρχει ενδιαφέρον. Ορισμένοι χώροι δεν θα αλλάξουν το μενού και έτσι θα κρατήσουν τις τιμές τους ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι που ανάλογα με τη μέρα διαμορφώνουν ειδικό μενού και έτσι αλλάζουν και τις τιμές. Γενικά οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Όσο αφορά τα ειδικά μενού όσοι κάνουν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτά, θα το διαφημίζουν ώστε ο κόσμος να είναι ενημερωμένος από πριν και να κάνει ανάλογα τις επιλογές του», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, τόνισε ότι «είναι μια ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα γιατί εάν οι κρατήσεις περιορίζονται σε ζευγάρια, αυτό δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα γιατί ο χώρος μπορεί να γεμίσει πολύ εύκολα με λιγότερο κόσμο»

Έλλειψη προσωπικού και παράνομες επιχειρήσεις

«Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού είναι μικρότερο αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει πάντα στην Κύπρο, γιατί όσο μεγαλώνει η οικονομία αυξάνονται οι απαιτήσεις των διάφορων οικονομικών κλάδων. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα ως πρόβλημα και παραμένει εκεί σαν «αγκάθι» είναι τα υποστατικά τα οποία λειτουργούν παράνομα», είπε μεταξύ άλλων.

«Πολλοί νόμιμοι επιχειρηματίες κάνουν παράπονα ότι υπάρχουν άλλοι που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες και προϊόντα χωρίς να έχουν καμία άδεια. Ορισμένοι επιλέγουν να πληρώνουν πρόστιμο παρά να κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας», εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Λεβέντης επισήμανε ότι «η αύξηση των καυσίμων επιφέρει κι άλλες αλυσιδωτές αυξήσεις όπως στα προϊόντα και στην ενέργεια. Αυτά είναι θέματα που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των χώρων εστίασης και αναψυχής»

«Η αγοραστική δύναμη του κόσμου μειώνεται και οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να τα απορροφούν όλα γι’ αυτό και αρκετοί χώροι έχουν κλείσει ή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Νικόλας, οι μεταγραφές, οι ρήξεις και τα σενάρια που διαμορφώνονται στον κεντρώο χώρο

Ο Νικόλας, οι μεταγραφές, οι ρήξεις και τα σενάρια που διαμορφώνονται στον κεντρώο χώρο

Σε περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας εισέρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις πρόσφατες κινήσεις της ηγεσίας του, να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο και να αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για τον ρόλο και την κατεύθυνση που επιλέγει ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενόψει της επόμενης μέρας των βουλευτικών εκλογών. Οι εξελίξεις δεν περιορίζονται σε επιμέρους προσχωρήσεις, αλλά συνθέτουν ένα ευρύτερο πολιτικό μοτίβο, το οποίο αμφισβητείται έντονα από άλλες δυνάμεις του Κέντρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE