Νέο αίμα στην άσφαλτο… Θανατηφόρο το τροχαίο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό – Τι διερευνά η Αστυνομία
Νεκρός είναι ο διανομέας φαγητού που παρασύρθηκε από όχημα μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατία εξέδωσε Νavtex σχετική με την έναρξη γεωτρήσεων στον στόχο «Ηλέκτρα», στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ
Η Navtex τέθηκε σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου και έχει διάρκεια έως τις 19 Ιουνίου 2025 με το πλοίο-γεωτρύπανο VALARIS DS-9 να είναι αυτό που θα διεξάγει τις εργασίες.
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, δήλωσε (στο ΚΥΠΕ) ότι το γεωτρύπανο VALARIS DS-9 βρίσκεται στο Οικόπεδο 5 επιβεβαιώνοντας ότι η εν λόγω Navtex σχετίζεται με γεώτρηση στο Οικόπεδο 5 και συγκεκριμένα το στόχο «Ηλέκτρα».
Ο κ. Παπαναστασίου υπενθύμισε ότι στο Οικόπεδο 5 δραστηριοποιούνται η EXXON MOBIL σε κοινοπραξία με την Qatar Energy.
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι το πλοίο-γεωτρύπανο «Valaris DS-9» ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις γεωτρητικές εργασίες στον στόχο «Elektra-1», εντός του Τεμαχίου 5 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited (Διαχειριστής) και QatarEnergy International E&P LLC, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.
Τις εργασίες της γεώτρησης θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Commencement of drilling this morning by @exxonmobil and @qatarenergy in Block 5 of Cyprus’ EEZ. Cyprus progresses exploration activities, aiming to be an alternative and reliable source of Natural Gas for the EU, 🇨🇾 pic.twitter.com/JoaDx3WM5R
— NikosChristodoulides (@Christodulides) January 24, 2025
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις