Αποφυλακίστηκε ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στο Γκουαντάναμο

Αποφυλακίστηκε ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στο Γκουαντάναμο

Μετά από δεκατρία χρόνια κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος ο Σακέρ Ααμέρ, ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στην αμερικανική φυλακή. Εναντίον του, δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες

Ο Σακέρ Ααμέρ, ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, αποφυλακίστηκε έπειτα από 13 χρόνια κράτησης, ανακοίνωσε η Βρετανία.
Εναντίον του Ααμέρ, υπήκοου Σαουδικής Αραβίας ο οποίος είναι παντρεμένος με Βρετανή, δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες και παρότι οι αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την απελευθέρωσή του το 2007, δεν αποφυλακίστηκε τότε.
Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία ανακοίνωσε την επικείμενη αποφυλάκισή του χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βρετανία αυτή τη στιγμή όπου θα φθάσει αργότερα μέσα στην ημέρα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φίλιπ Χάμοντ.
Ο Ααμέρ εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 1996 και βρισκόταν στο Αφγανιστάν όπου εργαζόταν εθελοντικά για ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση όταν συνελήφθη από τις δυνάμεις της Αφγανικής Βόρειας Συμμαχίας το 2001 και παραδόθηκε στις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Reprieve.
Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη φυλακή του Γκουαντάναμο που άνοιξε το 2002.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.