ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για το πρόβλημα με τις μετεγγραφές στα σχολεία παιδιών θυμάτων Βίας στην Επ. Εργασίας

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για το πρόβλημα με τις μετεγγραφές στα σχολεία παιδιών θυμάτων Βίας στην Επ. Εργασίας

Τη Δευτέρα 1/11/2015 συζητείται στην Επιτροπή Εργασίας η Πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΑΚΕΛ για τροποποίηση του περί Βίας στην Οικογένεια.

Στόχος να να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του οικογενειακού συμβούλου με την παροχή της δυνατότητας παραπομπής σε ψυχολόγο ή παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο κάθε ανήλικου προσώπου, το οποίο είναι μέλος οικογένειας, για την οποία υπάρχει εύλογη υπόνοια για κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην κάλυψη των περιπτώσεων άσκησης βίας στην οικογένεια κατά τις οποίες ενώ το ανήλικο παιδί υφίσταται ψυχολογικά τραύματα εξαιτίας της βίας, δε συναινεί το πρόσωπο ή ένα εκ των προσώπων που έχει τη γονική μέριμνα για την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης του ανήλικου παιδιού, στήριξη που είναι απόλυτα αναγκαία στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επιπρόσθετα έχουμε προβεί σε ενέργειες σε σχέση με τις μετεγγραφές παιδιών σε σχολεία λόγω οικογενειακής βίας Παρά την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2008 παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε σχέση με το υπό αναφορά θέμα.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο ΣΠΑΒΟ, έχει πετύχει τις περισσότερες φορές που απαιτήθηκε την μετεγγραφή παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στα καταφύγια με τις μητέρες τους, προκύπτουν ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης από εσάς:

(α) Το σχολείο αρνείται να δεχτεί τον μαθητή όταν οι θέσεις της τάξης έχουν κλείσει. (β) Αρνούνται την μετεγγραφή μαθητή, όταν πρόκειται ναν φοιτήσει για μικρό διάστημα και δεν θα ολοκληρώσει την σχολική χρονιά στο ίδιο σχολείο.

 (γ) Μας έχει καταγγελθεί περίπτωση, όπου το σχολείο ζήτησε συγκατάθεση από τον πατέρα / ύποπτο.

Το ζήτημα πρέπει να τύχει άμεσης διαχείρισης, ούτως ώστε τα παιδιά να επανεντάσσονται χωρίς ταλαιπωρία στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Τα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας θα πρέπει να συντονίζονται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται μητέρες να επιστρέψουν στους υπόπτους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την απουσία του παιδιού από το σχολείο ως μοχλό πίεσης, (έχουμε δεχτεί σχετικές καταγγελίες).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονται



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top