Ανακλήσεις οχημάτων: Νέες προειδοποιήσεις ΣΕΜΗΟ - «Οι εισαγωγείς δεν θα αποδεχθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν»

Ανακλήσεις οχημάτων: Νέες προειδοποιήσεις ΣΕΜΗΟ - «Οι εισαγωγείς δεν θα αποδεχθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν»

Την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για τις κυοφορούμενες εξελίξεις σχετικά με το θέμα των ανακλήσεων στα αυτοκίνητα από τρίτες χώρες χωρίς Ευρωπαϊκή έγκριση, εκφράζει για ακόμη μια φορά ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (ΣΕΜΗΟ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, βλέποντας τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της Βουλής για να μεταφέρουν, παράνομα και παράτυπα, στους επίσημους εισαγωγείς - διανομείς αυτοκινήτων όλη την ευθύνη για τα όποια προβλήματα θα δημιουργηθούν στο θέμα των ανακλήσεων, ειδικά αναφορικά με οχήματα που εισήχθησαν μαζικά ως μεταχειρισμένα χωρίς Ευρωπαϊκή έγκριση, ο ΣΕΜΗΟ ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη του δεν πρόκειται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Η μόνη λύση για να ξεκαθαρίσει το θολό σκηνικό γύρω από το θέμα των ανακλήσεων είναι να υιοθετηθεί και εφαρμοστεί ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) 2018/858, ο οποίος καθορίζει ευθαρσώς ποιος είναι υπεύθυνος για τη συμμόρφωση οχημάτων με Ευρωπαϊκές προδιάγραφες και θέματα ασφάλειας, να προβαίνει στις ανακλήσεις, ως και τις ευθύνες και υποχρεώσεις γενικότερα του κάθε προσώπου (εμπορευόμενου ή μη) ως και των αρμόδιων αρχών, για κάθε όχημα που για πρώτη φορά εισάγεται στην Κύπρο και τίθεται στην κυκλοφορία.

Ο ΣΕΜΗΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την οποιαδήποτε προσπάθεια μετακύλισης ή επίρριψης ευθυνών στα μέλη του, ενώ επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματα του (καθώς και των μελών του) σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι απαράδεκτες προθέσεις ορισμένων, συμπεριλαμβανομένων δυσφημιστικών ανακοινώσεων που διασύρουν τα μέλη του.

Ο ΣΕΜΗΟ, που κατά τη διάρκεια όλων των συναντήσεων του με τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, Βουλή, ΤΟΜ) καθώς και των δημοσίων παρεμβάσεων του επέδειξε εποικοδομητικό πνεύμα για να βρεθούν νομότυπες και οριστικές λύσεις στο όλο πρόβλημα, προειδοποιεί ξανά ότι οι μεθοδεύσεις που προωθούνται δεν θα επιλύσουν τα διαφαινόμενα προβλήματα, αλλά θα τα οξύνουν.

Για το λόγο αυτό, καλεί την κυβέρνηση, τη Βουλή και τη Γενική Εισαγγελία να εστιάσουν στην πλήρη εναρμόνιση της νομοθεσίας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και την ορθή εφαρμογή τους, με αυστηρή τήρηση των προνοιών του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, ώστε

να εξέλθουμε από το αδιέξοδο και κενά ασφάλειας, που δημιουργήθηκαν από την μαζική εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων που προορίζονταν για αγορές τρίτων χωρών, δηλαδή χωρίς Ευρωπαϊκή έγκριση, με όλες της αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις για τους ανυποψίαστες πολίτες – συνέπειες και επιπτώσεις που για χρόνια τώρα προειδοποιούμε, και τώρα διαφάνηκαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE