Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ στην Ελλάδα

Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ στην Ελλάδα

Άκαρπη απέβη και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς κανένας υποψήφιος δεν έλαβε την απαραίτητη πλειοψηφία. Η επόμενη ψηφοφορία θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Κώστας Τασούλας έλαβε 160 θετικές ψήφους, καθώς υποστηρίχθηκε από τους 156 βουλευτές της ΝΔ και τους ανεξάρτητους βουλευτές, Αντώνη Σαμαρά, Μάρια Σαλμά, Χάρη Κατσιβαρδά και Παύλο Σαράκη.

Δεύτερη, ήρθε η Λουκά Κατσέλη που υποστηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές. Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκε από τους 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 11 της Νέας Αριστεράς και τρεις ανεξάρτητους βουλευτές.

Στην τρίτη θέση με 34 θετικές ψήφους αναδείχθηκε ο Τάσος Γιαννίτσης που εκτός από τα 31 «ναι» της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στηρίχθηκε από τους ανεξάρτητους Π. Παππά, Θρασκιά και Μπαράν. Τελευταίος αναδείχθηκε ο υποψήφιος της Νίκης, Κωνσταντίνος Κυριακού που εκτός όμως από 10 ψήφους του κόμματος του κ. Νατσιού έλαβε και τη στήριξη 4 ανεξαρτήτων προερχόμενων από τους Σπαρτιάτες (Δημητροκάλης, Φλώρος, Μανούσος, Βαλτογιάννης).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE