Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Ένας γιατρός στη Γερμανία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών για 17 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ασθενών του, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση. Το δικαστήριο δεν του απαγόρευσε ωστόσο να ασκεί το επάγγελμά του.

Ο 52χρονος γαστρεντερολόγος κρίθηκε ένοχος επειδή «εισήγαγε το δάχτυλό του στον κόλπο 17 ασθενών» μέσα στο ιατρείο του, μεταξύ 2017-21, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μονάχου. Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι οι πράξεις του ισοδυναμούσαν με «βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο θεραπευτικής σχέσης» με τα θύματα.

Η εισαγγελία ζητούσε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών στον γιατρό Βόλφγκανγκ Χ. Οι κατηγορίες αποδείχθηκαν «χωρίς καμία αμφιβολία», έκρινε το δικαστήριο.

Ο γιατρός θα μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του αφού εκτίσει την ποινή του. Το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είχε προηγούμενες δοσοληψίες με τον νόμο και «δεν διέπραξε άλλα αδικήματα αφού τον ανακάλυψαν».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.