Αδειάζει το φράγμα του Κούρη – Αποκαλύφθηκε η άλλοτε «βυθισμένη» εκκλησία του Αγίου Νικολάου – Δείτε φωτογραφίες

Αδειάζει το φράγμα του Κούρη – Αποκαλύφθηκε η άλλοτε «βυθισμένη» εκκλησία του Αγίου Νικολάου – Δείτε φωτογραφίες

Αποκαρδιωτικές είναι από τη μία οι εικόνες από το φράγμα του Κούρη με το λιγοστό νερό.

Από την άλλη, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το κτίστηκε γύρω στο 1936 αποκαλύπτεται ολόκληρη θυμίζοντας εγκαταλελειμμένο χωριό προ δεκαετιών.

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ η σελίδα GeorgeFox Cinematography

Σημειώνεται πως εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το φράγμα βρισκόταν το χωριό της Άλασσας. Η κοινότητα βρισκόταν μεταξύ των ποταμών Ζυγού και Κούρη και με την κατασκευή του φράγματος το 1989 μετακινήθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Η μετακίνηση ξεκίνησε το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1995. Τα σπίτια των κατοίκων κατεδαφίστηκαν αλλά όχι η εκκλησία. Μετά από έντονες βροχοπτώσεις, η εκκλησία καταστράφηκε εν μέρει.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου έχει γίνει viral τόσο όταν καλύπτεται από νερό και φαίνεται μόνο το καμπαναριό με τον σταυρό αλλά και όταν το φράγμα αδειάζει και θυμίζει παλαιότερες εποχές.

*Κεντρική φωτογραφία: My Cyprus Village

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE