Ο Έλληνας στρατιώτης του 21ου αιώνα - Αυτή είναι η νέα «Στολή του Μαχητή» - Δείτε φωτογραφίες

Ο Έλληνας στρατιώτης του 21ου αιώνα - Αυτή είναι η νέα «Στολή του Μαχητή» - Δείτε φωτογραφίες

Τη νέα «Στολή του Μαχητή» παρουσίασαν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Νίκο Δένδια να δίνει το «παρών», όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία, μαζί με τα στελέχη των Ε.Δ. και τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η νέα στολή είναι φτιαγμένη σύμφωνα με τα καθήκοντα και τη φιλοσοφία που απορρέουν από τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας στάθηκε στον ατομικό εξοπλισμό των στελεχών του Στρατού Ξηράς, ως οποίος είναι με προδιαγραφές που δείχνουν τη συνολική μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Δημιουργούμε έναν Έλληνα στρατιώτη του 21ου αιώνα» επισήμανε ο υπουργός.

 Στο πλαίσιο της παρουσίασης, υπογραμμίστηκε ότι στόχος του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο μαχητής του 21ου αιώνα να καταστεί «υπερασπιστής της πατρίδας, εγγυητής της ευημερίας, εκφραστής της καινοτομίας και σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας». Το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται σε 204 εκατ. ευρώ και η όλη διαδικασία θα γίνει σε δυο φάσεις και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2026.

Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται οι σπουδαστές της Ευελπίδων, αλλά και η κάλυψη του στρατού στον Έβρο, τη Θράκη και τα νησιά.

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE