Χαμάς εναντίον Τραμπ: «Απαράδεκτα τα σχόλιά του για τη Γάζα, δεν δεχόμαστε την αντικατάσταση μιας κατοχής με μια άλλη»

Χαμάς εναντίον Τραμπ: «Απαράδεκτα τα σχόλιά του για τη Γάζα, δεν δεχόμαστε την αντικατάσταση μιας κατοχής με μια άλλη»

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κασέμ, προειδοποιεί ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταλάβει τη Γάζα και να εκτοπίσει τους κατοίκους της συνιστά μια «δήλωση πρόθεσης για κατοχή» της παλαιστινιακής περιοχής.

Απορρίπτοντας τα σχόλια του Τραμπ ως «απολύτως απαράδεκτα» ο Κασέμ ζήτησε έκτακτη αραβική σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του σχεδίου εκδίωξης. «Η Γάζα ανήκει στους ανθρώπους της και δεν θα φύγουν» τόνισε.

Ο Κασέμ πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για τον έλεγχο της Γάζας από την Ουάσινγκτον συνιστούν μια ανοιχτή δήλωση πρόθεσης για την κατοχή της περιοχής. «Δεν χρειαζόμαστε κανένα κράτος να διοικήσει τη Γάζα και δεν αποδεχόμαστε την αντικατάσταση μιας κατοχής με μια άλλη. Καλούμε τους αραβικούς λαούς και τις διεθνείς οργανώσεις να αναλάβουν δυναμική δράση για να απορρίψουν το σχέδιο Τραμπ».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Μήνυμα πίεσης στο κομματικό σύστημα-Βελτίωση δεικτών για κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση SIGMA: Μήνυμα πίεσης στο κομματικό σύστημα-Βελτίωση δεικτών για κυβέρνηση και ΠτΔ

Σε μια κρίσιμη καμπή για το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, η δημοσκόπηση του Sigma αποκαλύπτει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην πρόθεση ψήφου, με τα παραδοσιακά κόμματα να δέχονται πιέσεις και νέους σχηματισμούς να διεκδικούν ρόλο ρυθμιστή.

BEST OF TOTHEMAONLINE