Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Η ενδεχόμενη διπλή φορολόγηση αποβλήτων, το θέμα των αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ και οι ανακλήσεις οχημάτων, νομοσχέδιο για διοργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, η αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

H “Αλήθεια» υπό από τον τίτλο «Επιχειρούν διπλή φορολόγηση αποβλήτων» γράφει στο κύριο της θέμα ότι πέρα από το γνωστό πάγιο τέλος συγκομιδής σκυβάλων που χρεωνόμαστε ετησίως, σχεδιάζουν τώρα να μας χρεώσουν και την απόθεσή τους. Αλλού γράφει ότι ξέσπασε ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυριάκου Οξινου κατά του Υπουργείου Μεταφορών για το θέμα των Takata. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι η ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την Κύπρο αναμένεται να μείνει στην περιοχή μέχρι την επόμενη βδομάδα με θερμοκρασίες στους μείον 10 βαθμούς στα ορεινά.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Μέχρι και διετής φυλάκιση για τους κουκουλοφόρους» και γράφει ότι νομοσχέδιο για διοργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων προβλέπει εξουσίες στην Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι το Τμήμα Φορολογίας διαβίβασε στη Νομική Υπηρεσία, κατηγορητήρια εναντίον των ποδοσφαιρικών σωματείων εταιρειών ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ. Γράφει αλλού ότι ασθενείς είναι χωρίς φάρμακα και διακόπτουν θεραπείες λόγω καθυστερήσεων στην εξέταση αιτημάτων από ΟΑΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών» γράφει ότι διεύρυνση της κλίμακας αξιολόγησης, αλλαγή στον χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιείται η πρώτη αριθμητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και θέση ανώτερου εκπαιδευτικού είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στην πρόταση για το νέο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι με χιόνια που έκλεισαν σχολεία, παγετούς και δυνατό αέρα ο Φεβρουάριος, θύμισε την εποχή του. Αλλού αναφέρει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία καίει τον εργολάβο για το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα «Παρά την κατακραυγή, ο Υπουργός ‘αθωώνει’ το ΤΟΜ για τους ΤΑΚΑΤΑ» ότι ο Αλέξης Βαφεάδης είπε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών είναι η εποπτική αρχή και δεν έχει ευθύνη να κάνει τις ανακλήσεις. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ, δια του βουλευτή Ανδρέα Πασιουρτίδη, επανέφερε χθες στην ολομέλεια την πρότασή του για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%. Γράφει σε άλλο θέμα ότι διακόπτες φωτοβολταϊκών συστημάτων μένουν κάτω σε μόνιμη βάση και δεν επανέρχονται από μόνοι τους μετά από την αποκοπή τους από τον Διαχειριστή Συστήματος Διανομής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Η Κυβέρνηση θα αποζημιώσει τους κουρεμένους καταθέτες» γράφει ότι οι πρώτες πληρωμές θα σταλούν το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό και θα καλύπτουν μόνο ένα ποσοστό από εκείνα που έχασαν. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία που απεικονίζει την πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά και γράφει ότι οι θερμοκρασία είναι κάτω από την κανονική. Γράφει επίσης αλλού ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, αναμένει νομική γνωμάτευση αν η εταιρεία ‘Κίτιον’ μπορεί να ξανακάνει προσφορά για να αναλάβει την ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Εμπεδώνουν την ‘κανονικότητα’ δύο οντοτήτων στην Κύπρο» γράφει ότι τίθενται ερωτηματικά για την εμπλοκή του ΥΠΕΞ στις δικοινοτικές συνομιλίες που τον υποβιβάζουν σε εκπρόσωπο του ηγέτη της ε/κ κοινότητας. Γράφει επίσης ότι η ενεργειακή φτώχεια κτυπά αλύπητα τα κυπριακά νοικοκυριά. Αλλού γράφει ότι στα χέρια ξένων είναι τεράστιες εκτάσεις γης μέσω επενδυτικών ταμείων.

Το εβδομαδιαίο «Το κυπριακό ποντίκι» με τίτλο «Οι κίνδυνοι στην ασφάλεια πτήσεων στο FIR Λευκωσίας από τις παρανομίες της Τουρκίας» αναφέρεται στις δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών. Αλλού γράφει ότι με Intervision απαντά η Ρωσία για τον αποκλεισμό της από το διαγωνισμό της Eurovision. Γράφει επίσης ότι η Κίνα θα στείλει ιπτάμενο ρομπότ στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης για να αναζητήσει παγωμένο νερό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE