Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου

Οι κυβερνητικές θέσεις μοιράστηκαν ανάλογα με τις σέχτες, ενώ προηγήθηκαν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου σχετικά με το διορισμό μουσουλμάνων σιιτών υπουργών.

Ο Λίβανος προχώρησε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης σήμερα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, μετά από μία ασυνήθιστη, αλλά και άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη διαδικασία, που έφερε πιο κοντά την πρόσβαση του Λιβάνου σε χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης των ζημιών, από τον καταστροφικό πόλεμος της προηγούμενης χρονιάς, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την προεδρία του Λιβάνου θα πρόκειται για μία 24μελή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε μετά από συνομιλίες τριών εβδομάδων με τα αντιμαχόμενα πολιτικά κόμματα.

Οι κυβερνητικές θέσεις μοιράστηκαν ανάλογα με τις σέχτες, ενώ προηγήθηκαν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου σχετικά με το διορισμό μουσουλμάνων σιιτών υπουργών, που συνήθως διορίζονταν από την Χεζμπολάχ που έχει την υποστήριξη του Ιράν, αλλά και το Ανώτερο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου (Αμάλ).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE