Καραϊβική: Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Καραϊβική: Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 7,5-7,6 βαθμών, σημειώθηκε χθες Σάββατο (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) στην καρδιά της Καραϊβικής Θάλασσας, σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, που κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν 10 χιλιόμετρα, ανακοίνωσαν το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή από το 2021, όταν σεισμός 7,2 βαθμών έπληξε την Αϊτή.

Στα μέσα Νοεμβρίου, δυο ισχυροί σεισμοί καταγράφτηκαν στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά των νότιων ακτών της Κούβας, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα ούτε να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε για χώρες και περιοχές της Καραϊβικής Θάλασσας έπειτα από ισχυρό σεισμό 7,6 βαθμών ακυρώθηκε περί τις 04:00 (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE