ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Οικολόγων με Ευνομία και Ελεύθερους Ανεξάρτητους Πολίτες

Συνεργασία Οικολόγων με Ευνομία και Ελεύθερους Ανεξάρτητους Πολίτες

Συνεργασία με την ένωση δανειοληπτών “Ευνομία” και το κίνημα Ελευθέρων Ανεξαρτήτων Πολιτών στις βουλευτικές εκλογές αποφάσισε η Διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος των Οικολόγων που συνεδρίασε την Κυριακή, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πολίτες και τις ομάδες να συστρατευτούν με το Κίνημα ώστε να αποτραπούν οι μεθοδεύσεις και προσπάθειες διπολισμού που επιχειρούν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Την απόφαση που είναι ομόφωνη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι θα διενεργηθεί κοινό συνέδριο στις 6 Δεκεμβρίου.

“Από κοινού διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητα μας να σταθούμε ενάντια στις μεθοδεύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων που στρέφονται ενάντια στη δημοκρατική πολυφωνία”, συνέχισε προσθέτοντας ότι “οι πολίτες καλούνται σε συστράτευση με το Κίνημα Οικολόγων, την ένωση δανειοληπτών “Ευνομία” και το κίνημα Ελευθέρων Ανεξαρτήτων Πολιτών για να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα του διπολισμού, να αποτρέψουμε τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων και να δώσουμε το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να εκφράζεται πολιτικά όπως ο ίδιος θέλει”.

“Αυτός είναι ο στόχος μας και καλούμε σε συστράτευση όλους τους πολίτες και όλες τις ομάδες πολιτών και αυτό των αγώνα θα δώσουμε ενόψει των βουλευτικών εκλογών”, επανέλαβε.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” για την τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την εγγραφή του χαλουμιού ως ΠΟΠ, είπε ότι οι Οικολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η συμφωνία που έκανε η Κυβέρνηση με την παρέμβαση Γιούνκερ και η οποία εμπεριείχε την υποχώρηση να δίνεται το δικαίωμα σε τ/κ αρχές να πιστοποιούν το χαλούμι, δεν θα οδηγούσε σε θετικά αποτελέσματα και δεν θα έκαμπτε την τουρκική αδιαλλαξία στο θέμα αυτό.

Ο κ. Περδίκης παρατήρησε μετά λύπης ότι οι Οικολόγοι έχουν επιβεβαιωθεί στο θέμα του κανονισμού για το χαλούμι. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι πίσω από πολλές από τις εταιρείες έκαναν ενστάσεις, υπάρχουν τουρκικά συμφέροντα.

Ανέφερε ότι έχουμε την ένσταση της Βρετανίας, η οποία επηρεάζεται από την τουρκική πολιτική και στο θέμα του χαλουμιού, προσθέτοντας ότι δυστυχώς ο κ. Ακιντζί, ακολούθησε την πολιτική Έρογλου, την πολιτική της Τουρκίας για πολιτικοποίηση και του θέματος του χαλουμιού.

Οσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων και τις αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, ο κ. Περδίκης, ανέφερε ότι όπως ενημερώθηκαν τα κόμματα από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, η Ελλάδα και η Κύπρος προετοιμάζουν προτάσεις για το θέμα των εγγυήσεων που να μην περιλαμβάνουν την παρουσία στρατευμάτων.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι οι προτάσεις αυτές πρέπει να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο πριν κατατεθούν στους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που θα επισκεφθούν την Κύπρο τον μήνα αυτό και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία.

Κατά τον κ. Περδίκη το σημαντικό στοιχείο στη συναίνεση και συνεργασία είναι πως εάν συμφωνήσουμε στη μορφή των εγγυήσεων που θα ζητήσουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούμε όλα τα κόμματα μαζί να υποστηρίξουμε την πρόταση μας.

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι μία σύγχρονη χώρα δεν χρειάζεται ξένες εγγυήσεις από καμιά άλλη χώρα ή οργανισμό και αυτή είναι η θέση την οποία προβάλλει και θα υποστηρίξει στο Εθνικό Συμβούλιο, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top