Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους»

 Τατάρ:  «Οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους»

Οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι παράνομες, αντίθετες με τις συμφωνίες ίδρυσης και εγγυήσεων, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ κι εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να έχουν ως στόχο τη «νότια Κύπρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφερόταν προχθές σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη σε τουρκικό κανάλι. Υποστήριξε ότι υπάρχει αναταραχή στην Κυπριακή Δημοκρατία και «η αντιπολίτευση, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι οικονομικοί τομείς επικρίνουν τον Ελληνοκύπριο ηγέτη». 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσφορία στο «βορρά» με τη στήριξη της Τουρκίας και τη στάση της ως στοιχείο ισορροπίας στην πολιτική.

Αναφερόμενος στην «ελευθερία διακίνησης», ο κ. Τατάρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να παραδεχθεί το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.