Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους»

 Τατάρ:  «Οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους»

Οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι παράνομες, αντίθετες με τις συμφωνίες ίδρυσης και εγγυήσεων, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ κι εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να έχουν ως στόχο τη «νότια Κύπρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφερόταν προχθές σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη σε τουρκικό κανάλι. Υποστήριξε ότι υπάρχει αναταραχή στην Κυπριακή Δημοκρατία και «η αντιπολίτευση, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι οικονομικοί τομείς επικρίνουν τον Ελληνοκύπριο ηγέτη». 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσφορία στο «βορρά» με τη στήριξη της Τουρκίας και τη στάση της ως στοιχείο ισορροπίας στην πολιτική.

Αναφερόμενος στην «ελευθερία διακίνησης», ο κ. Τατάρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να παραδεχθεί το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE