Χάρης Γεωργιάδης: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

Χάρης Γεωργιάδης: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

Υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, υπογράμμισε ο Χάρης Γεωργιάδης

Για τις δραματικές στιγμές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης καλοκαιριού και τον απόλυτα υπαρκτό κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μίλησε ο Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην  ελλαδική εφημερίδα «Καθημερινή». 

«Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια», είπε χαρακτηριστικά ο Yπουργός Οικονομικών. Αναφορικά με την πρόταση που είχε βάλει τότε στο τραπέζι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για ένα προσωρινό Grexit, σημειώνει: «Ένιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση».

Ο Υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες.

Ηταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

 «Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE