ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Γεωργιάδης: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

Χάρης Γεωργιάδης: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

Υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, υπογράμμισε ο Χάρης Γεωργιάδης

Για τις δραματικές στιγμές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης καλοκαιριού και τον απόλυτα υπαρκτό κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μίλησε ο Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην  ελλαδική εφημερίδα «Καθημερινή». 

«Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια», είπε χαρακτηριστικά ο Yπουργός Οικονομικών. Αναφορικά με την πρόταση που είχε βάλει τότε στο τραπέζι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για ένα προσωρινό Grexit, σημειώνει: «Ένιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση».

Ο Υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες.

Ηταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

 «Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top