Η Χαμάς αναβάλει μέχρι νεωτέρας την επόμενη απελευθέρωση ομήρων - Κατηγορεί το Ισραήλ για μη τήρηση της συμφωνίας

Η Χαμάς αναβάλει μέχρι νεωτέρας την επόμενη απελευθέρωση ομήρων - Κατηγορεί το Ισραήλ για μη τήρηση της συμφωνίας

Η Χαμάς αναμένεται να καθυστερήσει την επόμενη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, Χουδαΐφα Καλούτ, γνωστός με το όνομα Αμπού Ομπέιντα, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισραηλινός στρατός εμποδίζει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και στοχοποιεί Παλαιστίνιους που επιστρέφουν στον βορρά της Λωρίδας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE