Αντίθετες απόψεις στα κατεχόμενα για το Κυπριακό εν μέσω επαφών Ντι Κάρλο - Τι αναφέρουν

Αντίθετες απόψεις στα κατεχόμενα για το Κυπριακό εν μέσω επαφών Ντι Κάρλο - Τι αναφέρουν

Για "πονηρό πακέτο" των Ε/κ για τα οδοφράγματα έκανε λόγο στην τ/κ εφημερίδα "Κίπρις" ο πρώην διαπραγματευτής, Οσμάν Ερτούγ που ενόψει των συναντήσεων της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, διερωτήθηκε μήπως οι Ε/κ «περιμένουν με τέτοια πονηρά πακέτα να γίνουμε όργανο σε ειρηνευτικές συνομιλίες;» 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στις δηλώσεις του στην Κίπρις ο κ. Ερτούγ αναφερόμενος στην πολυμερή συνάντηση που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο, είπε ότι αυτή δεν πρέπει να συγχύζεται με τις επίσημες διαπραγματεύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αρχίσουν μέχρι να διασφαλιστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς. 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του ιδρύματος Αρίφ Χασάν Ταχσίν και πρώην συνδικαλιστής, Σενέρ Ελτσίλ προειδοποίησε την τουρκοκυπριακή κοινότητα για τον «μεγάλο κίνδυνο» που την πλησιάζει ενόψει της διευρυμένης διάσκεψης.

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε δήλωσή του ανέφερε πως η Τουρκία ακολουθεί την πολιτική ότι «η μη λύση είναι λύση» και υποστήριξε ότι η πολυμερής συνάντηση θα διεξαχθεί γι’ αυτό τον σκοπό. 

Προειδοποίησε ότι στο τέλος της διαδικασίας οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απώλειας των δικαιωμάτων που κέρδισαν εντός της ΕΕ, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινότητας. 

«Δεν θα υπάρξει συνάντηση κορυφής με τη μορφή 5+1. Ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί ως ο πέμπτος, δεν εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Είναι μεγάλο λάθος η αναγνώριση ενός εκλογικού αποτελέσματος κατά το οποίο ενεργοποιήθηκε η κάθε είδους στρατιωτική και μη στρατιωτική ηγεσία για να χάσει ο [Μουσταφά] Ακιντζί. Στο τραπέζι υπάρχει η Τουρκία. Και ο Τατάρ θα πάει ως υπάλληλός της», είπε.

«Θέλω να προειδοποιήσω την κοινότητα: Αυτή η διαδικασία είναι τόσο σοβαρή ώστε να μην αφεθεί στον Τατάρ», κατέληξε ο κ. Ελτσίλ. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ThemaOnlinePoll: Δύο χρόνια διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη – Η γνώμη σας μετράει

ThemaOnlinePoll: Δύο χρόνια διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη – Η γνώμη σας μετράει

Δύο χρόνια κλείνουν στις 12 Φεβρουαρίου από την ανάδειξη του Νίκου Χριστοδουλίδη ως νικητή στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE