Από διεύθυνση spam τα απειλητικά μηνύματα στα σχολεία - Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα;

Από διεύθυνση spam τα απειλητικά μηνύματα στα σχολεία - Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα;

Σάλος προκλήθηκε μετά τα απειλητικά μηνύματα για βόμβα που στάλθηκαν χθες (11/2) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε πέραν των 300 σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Διευθυντής Μέσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζης επεσήμανε ότι τα σχολεία είχαν λάβει λεπτομερειακό πρωτόκολλο για διάφορες απειλές και εν συνέπεια ήξεραν τι να πράξουν.

«Ήξερα τι να πράξουν εκτός να τους έλεγε κάτι διαφορετικό η Αστυνομία. Πριν λίγο καιρό δημιουργήσαμε επίσης μια γραμμή που μπορούμε να ενημερώσουμε για οτιδήποτε διαφορετικό έχει σχέση με το πρωτόκολλο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στον μεγαλύτερο αριθμό ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα.

Αναφορικά με τα μηνύματα και ότι είχαν σταλεί από διεύθυνση spam, ο κ. Μαρκάτζης ανέφερε ότι «αν δεν το λαμβάναμε δεν θα ξέραμε τίποτα, είναι πολύ λεπτό θέμα και θέμα της Αστυνομίας».

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE