Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Θα σταματήσει ποτέ να βάζει το συμφέρον των τραπεζών πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας;»

Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Θα σταματήσει ποτέ να βάζει το συμφέρον των τραπεζών πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας;»

Τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια στην Κύπρο σύμφωνα με το ΑΚΕΛ δείχνουν ότι οι παρά τις επιμέρους μειώσεις -και σε κάποιες περιπτώσεις και αυξήσεις- σε δανειστικά επιτόκια οι κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν να έχουν από τα υψηλότερα επιτόκια στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της Αριστεράς αναφέρει ότι: «πιο ανησυχητική είναι εικόνα σε σχέση με το συνολικό κόστος δανεισμού, ιδιαίτερα για στεγαστικά δάνεια, αφού από τον Ιούλη του 2022 καταγράφει συνεχή αύξηση με αποτέλεσμα η Κύπρος να έχει το δεύτερο πιο ψηλό κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι η στάση της κυβέρνησης Ν. Χριστοδουλίδη. Συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στην τραπεζική αυθαιρεσία και να επικροτεί με την πολιτική της την καταχρηστική συμπεριφορά των τραπεζών.

Αν μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα συνεχίζει να πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς τότε απλώς επιβεβαιώνει ότι στο δίλλημα τράπεζες ή κοινωνία θα παίρνει πάντα το μέρος των τραπεζών».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ – ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – Η γεώτρηση «Pegasus-1» αποκαλύπτει πλούσιο κοίτασμα

ΠτΔ – ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – Η γεώτρηση «Pegasus-1» αποκαλύπτει πλούσιο κοίτασμα

Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αντιπρόεδρο της ExxonMobil John Ardill, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου και του Γενικού Διευθυντή της ExxonMobil Κύπρου Βαρνάβα Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τη νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη γεώτρηση «Pegasus-1», εντός του Τεμαχίου 10.

BEST OF TOTHEMAONLINE