Ελεύθερος με όρους 41χρονος για κατοχή πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών - Θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Ελεύθερος με όρους 41χρονος για κατοχή πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών - Θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Στις 20 Ιουνίου αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο 41χρονος για σκοπούς ακρόασης σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος κατά παράβαση του άρθρου 371 του Ποινικού Κώδικα και μεταφορά πυροβόλου όπλου καθώς και εκρηκτικών υλών. Ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση η Αστυνομία καταζητεί και δεύτερο πρόσωπο. Ο 41χρονος απάντησε μη παραδοχή σε πέντε κατηγορίες και παραδέχτηκε την 6η κατηγορία. Συγκεκριμένα ο 41χρονος κατηγορείται ότι μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και 1η Νοεμβρίου του 2024 στην Πάφο συνωμότησε με άλλο πρόσωπο από την Λεμεσό, ο οποίος καταζητείται να διαπράξουν κακούργημα.

Ο κατηγορούμενος κατηγορείται επίσης ότι μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και την 1.11.24 στην Πάφο είχε μαζί με καταζητούμενο πρόσωπο στην κατοχή του το οποίο και μετέφερε πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β που απαγορεύεται κατά παράβαση των άρθρων 2. Επίσης κατηγορείται για μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια του Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών αλλά και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων. Επίσης κατηγορείται για μεταφορά πτυσσόμενου μαχαιριού με χρυσή χειρολαβή με λεπίδα μήκους 8 εκατοστών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 41χρονου δικηγόρος Ηλίας Σατολιάς ζήτησε όπως ο 41χρονος αφεθεί ελεύθερος με όρους και το αίτημα του έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2024, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας ότι σε ερημική περιοχή στην επαρχία Πάφου, βρισκοταν κρυμμένο ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εγγραφής.

Μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν το όχημα και έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση. Γύρω στις 10.45μ.μ. της ίδιας μέρας, θεάθηκε να προσεγγίζει το εγκαταλελειμμένο όχημα, δεύτερο αυτοκίνητο.

Από το δεύτερο όχημα, θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα και ένας εκ των δύο φέρεται να κρατούσε διάφορα είδη ρουχισμού και ένα μπιτόνι.

Τα μέλη της Αστυνομίας, προσπάθησαν να ανακόψουν τα δύο πρόσωπα για έλεγχο. Κατάφεραν να ανακόψουν ένα 41χρονο, ενώ το δεύτερο πρόσωπο τράπηκε σε φυγή και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι κατάφερε να διαφύγει.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, στην κατοχή του 41χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας. Εντός του εγκαταλελειμμένου οχήματος, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και ένας κάλυκας.

Έρευνα διενεργήθηκε και στην περιοχή απ’ όπου διέφυγε το δεύτερο πρόσωπο, όπου εντοπίστηκε ένα μπιτόνι, μια κουκούλα και γάντια, καθώς και ένα έμφορτο πιστόλι, τα οποία παραλήφθηκαν και έτυχαν επιστημονικών εξετάσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον Δημήτρη Συλλούρη όταν αυτός ήταν Πρόεδρος της Βουλής αλλά και από άλλους βουλευτές, για ενημέρωση σχετικά με υποθέσεις πολιτογραφήσεων, μεταξύ άλλων, χωρίς όμως ποτέ να του ζητηθεί κάτι παράτυπο, ανέφερε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Τετάρτη ο Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου 2020 και ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE