Απεργία στη μέση εκπαίδευση στα κατεχόμενα

Απεργία στη μέση εκπαίδευση στα κατεχόμενα

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη της ΚΤΟΕΟΣ, της τουρκοκυπριακής συντεχνίας εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, και όλα τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την εφαρμογή “νόμου”, ο οποίος προβλέπει μείωση μισθών και διαφοροποίηση των δικαιωμάτων τους.

Η απεργία άρχισε στις 8 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι και η ώρα 3 το απόγευμα. Η ώρα 10 έγινε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της λεγόμενης βουλής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΤΟΕΟΣ Ταχίρ Γκιοκτσεπέλ είπε ότι ζητούν αναθεώρηση του “νόμου” μια υπόσχεση που η “κυβέρνηση” δεν κράτησε.

Είπε ακόμα ότι μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.