Αερόσακοι TAKATA: Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών στη δυσαρέσεια των πολιτών – Μόνο με νομοθεσία οι απαγορεύσεις χρεώσεων

Αερόσακοι TAKATA: Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών στη δυσαρέσεια των πολιτών – Μόνο με νομοθεσία οι απαγορεύσεις χρεώσεων

Για τους αερόσακους TAKATA μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης στον alpha στην εκπομπή «alpha Καλημέρα» τονίζοντας ότι «θα δούμε να επιταχύνονται οι ρυθμοί των ανακλήσεων εντός των επόμενων δύο μηνών γιατί χρειάζεται κάποιος χρόνος για να έρθουν τα ανταλλακτικά στην Κύπρο»

«Ο κατάλογος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ενημερώνεται κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια ανάκληση από τους διανομείς. Παράλληλα, το ΤΟΜ θα διενεργεί τις δικές του ρυθμίσεις για να είναι σωστή η εικόνα», συμπλήρωσε.

Δυσαρέσκεια των πολιτών

Όσο αφορά τη δυσαρέσκεια των πολιτών καθώς και την ευθύνη για τους χειρισμούς στο θέμα των ελαττωματικών εξαρτημάτων, ο κύριος Βαφεάδης ανέφερε ότι «ο κανονισμός 858 είναι ξεκάθαρος. Οι ευθύνες είναι στον κατασκευαστή και μέσω αυτού στον διανομέα και είναι σε όλους όσοι εισάγουν, θέτουν το όχημα για πρώτη φορά στην αγορά. Αυτοί έχουν την ευθύνη για την ανάκληση και το ΤΟΜ έχει την ευθύνη για την εποπτεία αυτής της διαδικασίας»

Χρεώσεις

Ερωτηθείς για τις χρεώσεις, ο Υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι «δεν συμφωνούμε με τις χρεώσεις των πολιτών. Αν θα επιβάλλουμε οποιαδήποτε απαγόρευση στις χρεώσεις, αυτό θα πρέπει να βασιστεί στη νομοθεσία, δε μπορούμε ετσιθελικά να επιβάλουμε χρεώσεις»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.