ΠτΔ: Καθοριστική μέρα για το μέλλον των ενεργειακών σχεδιασμών - «Ιστορικές συμφωνίες»

ΠτΔ: Καθοριστική μέρα για το μέλλον των ενεργειακών σχεδιασμών - «Ιστορικές συμφωνίες»

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρούν κανονικά, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα με την υπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίου Συναντίληψης, στο Κάιρο, ως καθοριστική για το μέλλον των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του Αυγουστίνου Αυγουστή, στο Μέγαρο ΣΕΚ, και ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα μετά και τη σημερινή υπογραφή της Συμφωνίας και του Μνημονίου Συναντίληψης στο Κάιρο, σε σχέση με τεμάχια της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι «ιστορικές συμφωνίες, είναι καθοριστική μέρα για το μέλλον των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι μόνο η Κύπρος και η Αίγυπτος, είναι και οι εταιρείες, και αυτό είναι το σημαντικό βήμα, με πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πώς προχωρούμε με ένα και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετήσουμε μόνο, το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Χαίρομαι, επίσης, για το ότι είχα και μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Exxon, σε σχέση με τη γεώτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, θα επισκεφθεί ο ίδιος την Κύπρο για να μας ενημερώσει προσωπικά και οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρούν κανονικά».

Κληθείς να αναφερθεί περαιτέρω στη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της ExxonMobil, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με έχει ενημερώσει για το πού βρίσκεται η εν εξελίξει γεώτρηση. Να μου επιτρέψετε να μην αναφέρω περισσότερα, θα είναι εδώ τη δεύτερη εβδομάδα Μαρτίου, για να μας ενημερώσει συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE