Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πενταμερής συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές και η Πρωταθλήτρια στην σκόπευση , Σοφία Μιαούλη η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο σε Ολυμπιακούς αγώνες στο παρελθόν.
Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Έλενα Τσιακούπη
Η συναισθηματική φόρτιση και τα επεισόδια βίας που ακολούθησαν είχαν σαν αποτέλεσμα η Πρωταθλήτρια να υποστεί νευρικό κλονισμό.
Ασθενοφόρο κλήθηκε άμεσα, ωστόσο μέχρι να φτάσει στη σκηνή, η αστυνομία πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.
Γενικά η στάση των αστυνομικών ήταν σωστή, παρότι ήταν λάθος να σταλθούν αστυνομικές δυνάμεις σε ένα σημείο όπου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά, για να πάρουν δυναμικά μέτρα .
Είναι ενδεικτική η φωτογραφία που παρουσιάζουμε πιο κάτω
Τα επεισόδια οξύνθηκαν και βγήκαν εκτός ελέγχου στην προσπάθεια της αστυνομίας να απομακρύνει τους διαδηλωτές από το χώρο, ώστε να μπορέσουν να μετακινήσουν τα σταθμευμένα λεωφορεία (τα οποία βρίσκονταν για την εκδήλωση διαμαρτυρίας).
Τα επεισόδια βίας που εκτυλίχθησαν μπροστά από το Προεδρικό είχαν ως φυσιολογικό επακόλουθο τον τραυματισμό διαδηλωτών και συγκεκριμένα της 15χρονης.
Η κόρη του Τασου Μιχαηλίδη, Βικτώρια μιλά αποκλειστικά στο ΤhemaOnline:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις