Δεν μπορεί να αποφασιστεί κάτι χωρίς την Ουκρανία, είπε ο Μητσοτάκης σε Ζελένσκι

Δεν μπορεί να αποφασιστεί κάτι χωρίς την Ουκρανία, είπε ο Μητσοτάκης σε Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το Σάββατο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο και ότι τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη ηγετών που οργανώνει το Κίεβο για τη συμπλήρωση τριών ετών από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

Την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, από το σημείο όπου είχαν διακοπεί το 2017, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της 81ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.