Γεραπετρίτης: «Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο θα συνεχιστεί κανονικά»

Γεραπετρίτης: «Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο θα συνεχιστεί κανονικά»

Tη διαβεβαίωση ότι το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου θα συνεχιστεί κανονικά, δίνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε συνέντευξή στον στην «Καθημερινή», ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι έρευνες για το καλώδιο διασύνδεσης θα συνεχιστούν κανονικά, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

«Το πρόγραμμα διασύνδεσης είναι σημαντικό, ιδίως σε ό,τι αφορά την Κύπρο, διότι αίρει την ενεργειακή απομόνωση του νησιού. Αρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη πιθανότητα αντίδρασης της Τουρκίας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Αθήνα θεωρεί και ελπίζει ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις και πως θα επιδειχθεί κατανόηση έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο.

«Σε περίπτωση που υπάρχει ένταση θα επιχειρήσουμε να την αποσυμπιέσουμε. Η έρευνα και η πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο απολύτως. Δεν απαιτεί καμία άδεια και κατά τούτο δεν υπάρχει καμία απολύτως αξίωση με βάση το διεθνές δίκαιο στο συγκεκριμένο ζήτημα», επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE