ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έχω δικαίωμα» το σύνθημα του φετινού ραδιομαραθωνίου – Δηλώσεις του Γ. Σταυρινίδη στο ThemaOnline – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Έχω δικαίωμα» το σύνθημα του φετινού ραδιομαραθωνίου  – Δηλώσεις του Γ. Σταυρινίδη στο ThemaOnline – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με σύνθημα «έχω δικαίωμα» εγκαινιάστηκε η έναρξη του 26ου ραδιομαραθωνίου με σκοπό την αλληλεγγύη την συνεισφορά, αλλά και την διαφώτιση του κοινού για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2/11, παρουσία της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, ως προέδρου της διαχειριστική επιτροπής, του Διευθυντή της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας και διοργανωτή του ραδιομαραθωνίου, Νικόλα Χατζηγιάννη και του Διευθυντή Ειδήσεων του Σίγμα ως χορηγό επικοινωνίας, Χρύσανθο Τσουρούλη.

Ο Προϊστάμενος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης  μιλώντας στο ThemaOnline για τον φετινό ραδιομαραθώνιο ανέφερε ότι στόχος είναι «να ξαναζωντανέψουμε την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο».

Μιλώντας για το νόημα του φετινού συνθήματος του ραδιομαραθωνίου «έχω δικαίωμα» και τι σημαίνει για την κοινωνία δήλωσε ότι «πρέπει να εμπεδώσουμε ότι τα παιδιά έχουν δικαιώματα και πρέπει να ακούγεται η άποψη τους. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν μια ζωή που θα είναι αξιοπρεπής ανεξάρτητα για ποια παιδιά μιλούμε. Τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές και την ενημέρωση χωρίς να τα χειραγωγούμε.

Στόχος του φετινού ραδιομαραθωνίου όπως ανέφερε είναι η διαφώτιση του κοινού για τα δικαιώματα του παιδιού και δεν περιορίζεται στην συλλογή χρημάτων.  

«Για μας θα είναι επιτυχία αν το μήνυμα για τα δικαιώματα των παιδιών στα οποία κάνουμε λόγο πάνε σε όλη την Κύπρο» κατέληξε.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

•    Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 6/11 στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας  

•    COOP KIDS FESTIVALS Κυριακή 8/11, Λευκωσία – Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεμεσός ΓΣΟ, Πάφος Πάρκο Πλατείας Δημαρχείου, Λάρνακα Πλατεία Ευρώπης, Αμμόχωστος Πλατεία Δημαρχείου Παραλιμνίου

•    Δευτέρα 9/11 & Τρίτη 10/11 οδική εκστρατεία διαφώτισης και οικονομικής ενίσχυσης 

•    Πέμπτη 12/11 & Παρασκευή 20/11 εκστρατείες ενημέρωσης στα σχολεία

•    Κυριακή 8/11 & Κυριακή 29/11 ραδιομαραθώνιος στη ύπαιθρο 

Η Σύμβαση για Δικαιώματα του παιδιού, που υιοθετήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1989 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, νοητικής η σωματικής κατάστασης χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία.

Δείτε το τραγούδι του φετινού ραδιομαραθωνίου όπου ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Δώρος Δημοσθένους, με τίτλο, "Eπτά Ποτάμια", σε μουσική και στίχους του Γιώργου Χατζηπιερή. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top