Μαθητές έφυγαν από γυμνάσιο - Δεν δούλευαν οι θερμάνσεις - Τι γίνεται με τις απουσίες και τα διαλείμματα

Μαθητές έφυγαν από γυμνάσιο - Δεν δούλευαν οι θερμάνσεις - Τι γίνεται με τις απουσίες και τα διαλείμματα

Μερικοί γονείς παρέλαβαν τα παιδιά τους από το γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη στη Λακατάμια σήμερα το πρωί.

Φαίνεται ότι δεν δούλευαν οι θερμάνσεις το πρωί στις αίθουσες διδασκαλίας. Στη συνέχεια φαίνεται να φτιάχτηκε το πρόβλημα.

Σε μήνυμα που έστειλαν σε κινητό γονέα αναφέρεται ότι οι απουσίες θα μπουν κανονικά. Καλεσμένη στην εκπομπή «ΑLPHA Ενημέρωση» η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν γνώριζε αυτή τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια και θα στηρίξουν τους μαθητές.

Δείτε το sms

Υπουργός Παιδείας: Στις τάξεις τα διαλείμματα με τις θερμάνσεις ανοικτές

Στις τάξεις με τις θερμάνσεις ανοικτές θα μπορούν να παραμένουν τα παιδιά στα διαλείμματα, με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι ελάχιστα σχολεία παραμένουν ακόμα χωρίς κεντρική θέρμανση.

Όπως είπε έχουν τοποθετηθεί 1200 συσκευές σε 53 σχολεία παγκύπρια και τώρα αρχίζει η δεύτερη φάση για τοποθέτηση θερμάνσεων.

Η κυρία Μιχαηλίδου εξήγησε ότι μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο, αναμένεται η τελική έγκριση της ΑΗΚ για κάθε σχολείο νοουμένου ότι οι σχολικές εφορείες θα υποβάλουν τα σχέδιά τους. Παράλληλα είπε, στόχος είναι η αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για κάθε σχολείο.

 

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».