ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Noble Energy: «H εταιρεία εργάζεται προς την κατεύθυνση της προώθησης του φυσικού αερίου στην αγορά»

Noble Energy: «H εταιρεία εργάζεται προς την κατεύθυνση της προώθησης του φυσικού αερίου στην αγορά»

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη μια καλή αγορά φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και για εγχώρια κατανάλωση αλλά και για εξαγωγές, δήλωσε ο Διευθυντής της Noble Energy International στην Κύπρο Τζιν Κόρνεγκι.

Ο κ. Κόρνεγκει μιλούσε στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία. 

Αναφερόμενος στη δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο ο κ. Κόρνεγκι είπε ότι αυτή τη στιγμή ασχολείται με δύο συγκεκριμένα πράγματα.

«Είμαστε στη διαδικασία της οριστικοποίησης του αναπτυξιακού μας σχεδίου και αυτή είναι μια δραστηριότητα για την οποία συνεργαζόμαστε με την Κυβέρνηση της Κύπρου», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων λίγων μηνών.

Η Κυβέρνηση είναι πολύ συνεργάσιμη σ` αυτή τη διαδικασία και «προχωρούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρεία εργάζεται προς την κατεύθυνση της προώθησης του φυσικού αερίου στην αγορά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν μέρος του κοιτάσματος πιθανόν να βρίσκεται στην οριοθέτηση της Ισραηλινής ΑΟΖ, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα καθυστερήσει την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αγορά στην Κύπρο είναι σχετικά μικρή και όχι επαρκής για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τεμαχίου της Αφροδίτης, αν και μέρος του φυσικού αερίου θα διοχετευθεί στο νησί, διευκρίνισε.

Η αγορά που είναι τώρα διαθέσιμη είναι αυτή της Αιγύπτου, είπε, προσθέτοντας ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να διοχετευθεί στη χώρα μέσω αγωγού.

Μέρος της αγοράς της Αιγύπτου θα χρησιμοποιήσει και πάλι το αέριο για εξαγωγές αλλά μέρος του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση στην εγχώρια αγορά της Αιγύπτου, σημείωσε.

Συνεχάρη τους συναδέλφους του της ΕΝΙ Αιγύπτου για την ανακάλυψη στο τεμάχιο Ζορ αλλά εξέφρασε τη θέση ότι αναφορές πως η ανακάλυψη αυτή `σκότωσε` την εισαγωγή αερίου στην Αίγυπτο «είναι κατά πολύ υπερβολικές».

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη μια καλή αγορά στην Αίγυπτο και για εγχώρια κατανάλωση και για εξαγωγές και εργαζόμαστε σκληρά για την επιτυχία του, δηλαδή την επίτευξη συμφωνιών», τόνισε.

Ο κ. Κόρνεγκι αναφέρθηκε επίσης και στη γεωγραφική θέση της Κύπρου αποκαλώντας την «κρίσιμης σημασίας» και εκφράζοντας τη θέση ότι μπορεί να καταστεί συνδετικός κρίκος μεταξύ της ΕΕ, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top