Επαφές Γ. Παπαναστασίου για ενέργεια και επενδύσεις στο Άμπου Ντάμπι - Λεπτομέρειες

Επαφές Γ. Παπαναστασίου για ενέργεια και επενδύσεις στο Άμπου Ντάμπι - Λεπτομέρειες

Συναντήσεις με στελέχη της Εθνικής Εταιρείας Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι (TAQA) για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεση Great Sea Interconnector (GSI), καθώς και με επενδυτές που ενδιαφέρονται για έργα ηλεκτρισμού στην Κύπρο, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Οι συναντήσεις έγιναν την Τετάρτη στο περιθώριο του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου, που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι, ενώ την Πέμπτη ο Υπουργός, θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με Υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Abdulla bin Touq Al Marri.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, στο περιθώριο του συνεδρίου, o κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με στελέχη της TAQA, με τους οποίους συζήτησε το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης GSI, καθώς και με εκπροσώπους εταιρειών και επενδυτικών ταμείων που ενδιαφέρονται για έργα ηλεκτρισμού στην Κύπρο συγκεκριμένα, για έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης ηλεκτρισμού.

Την Πέμπτη, ο κ. Παπαναστασίου θα λάβει επίσης μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Europe’s Niche Economies: Unlocking Growth in Small but Strategic Markets», κατά την οποία θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και προορισμού επενδύσεων.

Ο κ. Παπαναστασίου επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE