Τουρκικός Τύπος: Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου

Τουρκικός Τύπος: Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου

Το Καζακστάν, ο εταίρος της Τουρκίας στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, εξόργισε την Άγκυρα και το ψευδοκράτος ανοίγοντας πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πρέσβης του Καζακστάν αναφέρθηκε στην «Κυπριακή Δημοκρατία», όρο που η Τουρκία δεν αποδέχεται.

Τα δημοσιεύματα γράφουν ότι το Καζακστάν δεν προσκάλεσε το ψευδοκράτος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα το 2023, παρά το καθεστώς, κατά τα ίδια, του παρατηρητή.

Αναφέρουν ότι ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε για να ενισχύσει την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και στρατηγική συνεργασία μεταξύ ανεξάρτητων τουρκικών κρατών. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 με τη Συμφωνία του Ναχτσιβάν, στοχεύει να ενώσει τον τουρκικό κόσμο κάτω από μια κοινή στέγη.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών αναπτύσσοντας κοινά έργα στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, των μεταφορών, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE