Η αναφορά του ΠτΔ σε μεταρρυθμίσεις και SAFE πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Είναι σημαντικό να προχωρούμε»
Στις ενέργειες της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου εκεί είθισται να κρατούνται άνθρωποι που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο ή για κάποιο λόγο τους απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ρεπορτάζ του Alphanews.Live τραβήχτηκαν από ένα ζευγάρι που βρέθηκε κρατούμενο στους χώρους κράτησης του αεροδρομίου Λάρνακας τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη Δημοκρατία.
Οι δύο κρατούμενοι παρέμειναν έγκλειστοι στο εν λόγω δωμάτιο χωρίς παράθυρα και φυσικό φωτισμό, ενώ στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχε μούχλα και ακαθαρσία.
Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται υπό την ευθύνη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Ωστόσο παρά το ότι ο σχετικός κανονισμός δεν επιτρέπει την κράτηση πάνω από 24 ώρες άνθρωποι φαίνεται να παραμένουν εκεί για μήνες.
Τα όσα συμβαίνουν καταδεικνύονται και σε έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις