ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανό η συντριβή του ρωσικού Airbus να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό

Πιθανό η συντριβή του ρωσικού Airbus να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό

Την εκτίμηση ότι η συντριβή του ρωσικού Airbus στην περιοχή του Σινά το Σάββατο ενδέχεται να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό εξέφρασε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αναστέλλονται προσωρινά όλες οι βρετανικές πτήσεις από και προς την περιοχή.

Όπως γνωστοποιείται από το γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, στην περιοχή σπεύδουν ειδικοί σε αεροπορικά θέματα, προκειμένου να εξετάσουν τα επίπεδα ασφαλείας, πριν βρετανικά αεροσκάφη αναχωρήσουν.

«Μας έχει προκαλέσει ανησυχία το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να συνετρίβη λόγω εκρηκτικού μηχανισμού», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ το θέμα αναμένεται να τεθεί και στην Επιτροπή Κρίσεων της βρετανικής κυβέρνησης, της οποίας η συνεδρίαση επίκειται εντός της ημέρας.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές εξέτασαν τα περιεχόμενα του καταγραφέα στοιχείων πτήσης, ενός από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους και προέκυψε ότι το δεύτερο μαύρο κουτί, ο αποτυπωτής ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) καταστράφηκε εν μέρει και απαιτείται αρκετή δουλειά για την εξαγωγή δεδομένων. «Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό για το CVR. Οι έρευνες στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται», ανέφερε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική τραγωδία στο Σινά κόστισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top