Νότια Κορέα: Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ

Νότια Κορέα: Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ

Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ, μετά την απόφαση των εισαγγελέων να μην ασκήσουν έφεση κατά μιας δικαστικής απόφασης ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης του.

Η απαλλαγή του Γιουν από τα καθήκοντά του παραμένει σε ισχύ, υπό τις κατηγορίες πρόκλησης εξέγερσης στη διάρκεια του σύντομου στρατιωτικού νόμου που επέβαλε ο ίδιος στις 3 Δεκεμβρίου του 2024.

Η ποινική υπόθεση σε βάρος του Γιουν είναι ξεχωριστή από τη δίκη αποπομπής του από το προεδρικό αξίωμα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αναμένεται να λάβει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της χώρας ή θα απομακρυνθεί από την προεδρία της Νότιας Κορέας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE