ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Τα ακανθώδη θέμα θα συζητήσουν οι ηγέτες σε νέα συνάντηση

Κυπριακό: Τα ακανθώδη θέμα θα συζητήσουν οι ηγέτες σε νέα συνάντηση

Τη δεύτερή τους συνάντηση, στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συζητήσουν τα θέματα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις.


Το ακανθώδες θέμα του Περιουσιακού, το οποίο έχει συζητηθεί στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, χωρίς να επιτευχθεί αποτέλεσμα, έχει σταλεί στους δύο διαπραγματευτές, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια για επίτευξη συγκλίσεων επί των κριτηρίων.


Η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνεται δήλωση έπειτα από κάθε συνάντηση, αλλά εκτιμήσεις των επιτευγμάτων προς το τέλος της διαδικασίας.


Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν και πάλι στις 18, 20, 23 και 25 Νοεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top