Λαμβάνουν καταθέσεις για το εγκαταλελειμμένο κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες – Παραμένει υπό φρούρηση η περιοχή

Λαμβάνουν καταθέσεις για το εγκαταλελειμμένο κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες – Παραμένει υπό φρούρηση η περιοχή

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που διαμένουν κοντά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Λάρνακα, στο οποίο ξέσπασε χθες πυρκαγιά με στόχο να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πυρκαγιάς, ενώ ούτε και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο για εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Χριστόδουλος Κόνσολος, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ανέφερε ότι «εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη η σκηνή που αφορά εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Μεχμέτ Αλή στη Λάρνακα, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά γύρω στις 03.40 της Κυριακής 9 Μαρτίου. Η σκηνή φρουρείται από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, για λόγους ασφαλείας, δεν έγινε κατορθωτή η είσοδος μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο εσωτερικό του κτιρίου, με σκοπό να διεξαχθούν περαιτέρω εξετάσεις για να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε, «οι εξετάσεις συνεχίζονται, και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας λαμβάνουν καταθέσεις από περίοικους προς εντοπισμό μαρτυρίας για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες ξεκίνησε η πυρκαγιά. Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες", είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τη σκηνή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου επισκέφθηκαν χθες μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο που ανήκει στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιείτο από το Δήμο Λάρνακας ως Σχολή Καλών Τεχνών.

Από την πυρκαγιά η οικία έπαθε εκτεταμένες ζημιές, ενώ λόγω των υλικών κατασκευής του κτιρίου αναπτύχθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, με αποτέλεσμα να πέσουν η ξύλινη οροφή και το ξύλινο πάτωμα του πρώτου ορόφου.

Σημειώνεται ότι, λόγω της μεγάλης θερμότητας και των συνεχών αναφλέξεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν κατάφερε να εξετάσει τη σκηνή χθες Κυριακή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.