Παρενόχληση ανήλικης: Σε διαθεσιμότητα ο 65χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου

Παρενόχληση ανήλικης: Σε διαθεσιμότητα ο 65χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου

Για περισσότερο από δύο μήνες φέρεται να παρενοχλούσε λεκτικά την 16χρονη μαθήτρια ο 65χρονος οδηγός λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την τριήμερη κράτηση του υπόπτου μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας. Η διαδικασία προφυλάκισής του έγινε κεκλεισμένων των θυρών για προστασία των προσωπικών δεδομένων της μαθήτριας. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα που απορρέουν από τον Νόμο περί της πρόληψης και καταπολέμησης της Βίας κατά γυναικών.

Η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (10/3) σε αστυνομικό σταθμό που εδρεύει στην επαρχία της Λάρνακας, στην παρουσία των γονιών της ανήλικης παραπονούμενης.

Σύμφωνα μ’ αυτήν, ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά την 16χρονη, σε διάφορες ημερομηνίες, από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και την περασμένη Τετάρτη (5/3). Σ’ όλες τις περιπτώσεις η παρενόχληση λάμβανε χώρα εντός του λεωφορείου, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το σχολείο στο σπίτι της. Η 16χρονη εκμυστηρεύτηκε το τι επακριβώς συνέβαινε το τελευταίο διάστημα και ως εκ τούτου ενημερώθηκε σχετικά η διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς της. Από την πλευρά του, ο 65χρονος προβάλλει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Οι οργανωμένοι γονείς της Λάρνακας ζήτησαν τάχιστη διερεύνηση της καταγγελίας, υποδεικνύοντας πως μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό ο συγκεκριμένος οδηγός θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

«Η Ομοσπονδία Γονέων Λάρνακας θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από οδηγό λεωφορείου. Ζητούμε την τάχιστη και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών και ταυτόχρονα καλούμε το εν λόγω σχολείο να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Κώστα.

Ήδη, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο ύποπτος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και έχει αφαιρεθεί από τα σχολικά δρομολόγια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE